Det kan føles som at få en spand kold vand i hovedet at blive afvist. Men i stedet for at skamme dig og begynde at tvivle på dig selv, så brug afvisningerne til at komme styrket ud på den anden side. Du kan nemlig lære meget af de afvisninger, du får gennem livet.
Hvordan reagerer du?
Der er stor forskel på, hvordan vi reagerer på at få en afvisning. Hvis man har nogle negative oplevelser i bagagen og generelt ikke føler, at man er god nok, vil man være ret sårbar over for en afvisning. For når man får en afvisning, føler man sig ikke accepteret og anerkendt. Og så har man en tendens til at tage afvisningen meget personligt, og det skal man ikke. Andre har lettere ved at bibeholde en følelse af, at de er noget værd, selvom de får et nej.Men hvor nogle formår at bryde ud af de negative tankemønstre, hænger andre fast i dem.
Der er læring i nederlag
Det kan være enormt skamfuldt at blive afvist. De fleste af os vil nemlig gerne tage os godt ud over for omverdenen og give indtryk af, at vi har succes med de projekter, vi går ind i, og de ting, vi foretager os. Så vi deler feriebilleder af turkisblåt hav i Thailand og poster kyssebilleder med kæresten, men hvornår har du sidst læst et facebook-opslag fra en ven, der lige har fået et nej?
Vi fortæller ikke om nederlagene, fordi vi helst ikke vil udstille os selv. Vi er bange for, hvad andre tænker om os. Får vi afslag på en jobansøgning, bliver vi bekymrede for, at andre vil se ned på os og tro, at vi ikke er dygtige til vores job. Fordømmelsen lurer lige om hjørnet, og den er vi så afsindigt bange for.
Men sandheden er jo, at vi alle får nogle knubs her i livet. Vi har gode dage og dårlige dage, men det er som regel ikke de dårlige, vi taler særligt meget om. Det bliver fejet lidt ind under gulvtæppet, og det er helt klart en mangelvare på de sociale medier.
Vær dig selv
Det, der mange gange sker, når vi deler ud af fiaskoerne, er faktisk, at vi oplever det modsatte af fordømmelse. Altså at vi vinder respekt. At folk siger: “Hvor er det stærkt, du tør sige det. Fedt, at du står ved det, for det oplever jeg også selv.
Kom til en workshop hvor du arbejder med din sårbarhed, dit selvværd og selvtillid.
Workshoppen er over 4 gange a 2 timer
Indhold:
1. gang er temaet det udviklende- og fastlåste mindset.Og du finder ud af hvad du er mest og hvordan du får mere af det sunde mindset.
2. gang er temaet skyggearbejde. Her arbejder du med det du fornægter i dig selv, fx at du også kan være dominerende eller vred. Når du får forløst, at sådan er du også, bliver der frigjort en masse energi. og du er et skridt nærmere, til at være mere dig. Du lærer også, at finde gaven i det du misunder eller synes er fantastisk i andre mennesker. Du vil helt sikkert tænker anderledes om dig selv og andre efter den indsigt du får her.
3. gang handler om afvisninger og hvordan du håndterer det. I stedet for at svælge rundt i selvmedlidenheden og sætte dig selv i offerrollen, så brug afvisningen konstruktivt. For hver afvisning bliver du stærkere, hvis du håndterer afvisningen rigtigt.
4. gang lærer du hvad tydelige kommunikation er, hvorfor det er vigtigt og hvordan du bruger det i hverdagen.